Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ринок у Львові

Вівторок, 14 квітня 2020, 14:11

В Україні заборонили працювати ринкам на час карантину

ринок у Львові

З 14 квітня МОЗ повторно заборонило роботу ринків на час карантину.

Про це йдеться у постанові Міністерства охорони здоров'я України від 13 квітня 2020 року.

Міністерство охорони здоров'я повторно заборонило роботу ринків на час карантину у звязку з пандемією коронавірусу. 

Зокрема, знідно із документом, підписаним головним санітарним лікарем Віктором Ляшком, попередня постанова МОЗ від 30 березня, що дозволяла роботу ринків в умовах карантину при дотриманні ряду умов, визнана такою, що втратила силу.

У постанові йдеться, що таке рішення було прийнято у зв'язку з фактами порушень протиепідемічних заходів під час торгівлі.

Рішення про заборону роботи ринків набирає чинності з 14 квітня.

Зазначимо, наприкінці березня президент Володимир Зеленський виступив проти закриття продуктових ринків у невеликих містечках, а 30 березня МОЗ дозволило працювати продуктовим ринкам під час карантину.

На початку квітня поліція оштрафувала керівників двох львівських ринків за порушення карантину, а 9 квітня комісія з питань ТЕБ і НС прийняла рішення дозволити роботу ринку "Тополя" на вул. Мазепи у Львові, який 6 квітня закрили через великі скупчення покупців.

Додамо, 25 березня Кабінет міністрів продовжив карантин в Україні до 24 квітня, а також ввів режим надзвичайної ситуації на всій території країни. З 24 березня на Львівщині ввели режим надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.