Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Мостиський сухий порт

П'ятниця, 8 травня 2020, 14:22

Сухий порт у Мостиськах планують повністю завершити за сім років

Мостиський сухий порт

На території Мостиської ОТГ планують розмістити логістичний хаб, площею у 63 га.

Мостиська міська рада оприлюднила детальний план території будівництва індустріального парку "Мостиський сухий порт", який розробило ТзОВ "Науково-дослідний проектний інститут Київ-Проект" на замовлення Мостиської РДА.

Зокрема, загальна площа індустріального парку, що перевантажуватиме та зберігатиме товарів, які перевозитимуть залізницею, становитиме 63,52 га і він розміщуватиметься на території між містом Мостиська, залізничною станцією Мостиська-2 і селом Годині, прилягає до автошляху Львів – Шегині – КПП "Шегині". 

"Пріоритетними для розміщення галузями діяльності є підприємства з новітніми технологіями по зберіганню рідинно-зернового речовин, підприємств мебельних виробів, машинобудування та холодильників для заготівлі ягід і грибів (понад 600 т), а також об’єкти логістики, сервісного обслуговування та іншого", – йдеться у детальному плані.

Логістичний хаб розділять на 15 окремих ділянок або на 9 зон: 

- для обслуговування логістичного коплексу – 13,3 га (тут, в основному, розміщуватимуться: майданчики для зберігання пустих контейнерів, цехи ремонту контейнерів, майданчики для логістики контейнерів, зони для навантажувачів, зона паркування і обслуговування техніки терміналу, зона критих складів);

- для обслуговування об'єктів транспортної інфрастурктури – 4,47 га (тут, в основному, розміщуватимуться: майданчик для маневрування ТIR і стоянка, зна відпочинку водіїв ТIR з туалетом і душовими);

- для обслуговування промислових і/або наукових об’єктів – 8,71 га (тут, в основному, розміщуватимуться: промислові підприємства і технологічні об’єкти та установки ІV та V класу за санітарною класифікацією);

- для соціального, торговельного обслуговування адміністративного центру і загальних служб – 3,03 га (тут, в основному, розміщуватимуться: адміністративні будівлі, митний склад, виставковий офісний бізнес центр, паркінги для персоналу);

- для обслуговування рідинно-зернового перевантажувального комплексу – 6,35 га (тут, в основному, розміщуватимуться: елеватор з лабораторією якості зернових, ємності для зберігання олійних речовин, нафтобаза, АЗС з можливістю розвантаження з вагонів-цистерн, станція для миття вагонів-цистерн);

- для обслуговування інженерно-допоміжних об’єктів – 4,22 га (тут, в основному, розміщуватимуться: пункти обліку/пропуску залізниці і ТIRів з ваговими, депо для маневрених локомотивів, автономна теплоелектростанція, електропідстанція, пожежне депо, очисні споруди, пожежна водойма);

- для обслуговування відкритих просторів загального користування – 1,38 га (встановлення місць короткочасного відпочинку з відповідним обладнанням);

- для обслуговування парків – 3,13 га (встановлення місць короткочасного відпочинку з відповідним обладнанням);

- для обслуговування під'їздних колій – 6,68 га (встановлення залізниці шириною колій 1520 мм та 1435 мм (європейська стандартна ширина колій).

Гранична висота будівель на території парку не має перевищувати 28 метрів.

Будівництво індустріального парку "Мостиський сухий порт" складатиметься із трьох етапів. Під час першого, трьохрічного, планують прокласти інженерні комунікації та збудувати дорожньо-транспортну інфраструктуру, автономну теплоелектростанцію та електропідстанцію, пожежне депо та очисні споруди.

Другий етап, який триватиме 3-5 років, передбачає будівництво: логістичного парку; елеватора, ємності для зберігання олійних речовин, нафтобазу; АЗС та адміністративних і господарських споруд; стоянок для вантажних автомобілів.

Третій етап займе 5-7 років. За цей час на території парку мають звести склади-холодильники, підприємства 4 класу шкідливості, зони відкритих просторів та парку, а також здійснити комплексний благоустрій території.

"Мостиський сухий порт". Це залучення інвестицій, збільшення зайнятості населення, збалансування розвитку громади, району та Львівщини загалом", – наголосили у Мостиській міській раді.

Наразі детальний план забудови ще має пройти громадське обговорення.

Нагадаємо, у лютому цього року Кабінет міністрів оприлюднив Інвестиційний атлас, у якому знвчилося, що у Мостиськах через 5 років хочуть збудувати логістичний хаб "Сухий порт".

Додамо, ідея будівництва сухого порту у Львівській області не нова. Цей проект був анонсований ще в 2017 році. Тоді опрацьовувався статус земельних ділянок, які могли бути виділені для створення логістичного центру.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.