Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Верхнє Синьовидне

Понеділок, 18 травня 2020, 16:15

Львівська облрада розгляне створення нового парку на Сколівщині

Верхнє Синьовидне

Рішення щодо створення парку імені Т. Шевченка на Сколівщині депутати розглянуть на наступній сесії облради.  

Про це йдеться у проекті рішення, підготовленому для розгляду на сесії Львівської обласної ради, яка відбудеться 19 травня.

Зокрема, депутатам пропонують затвердити оголошення парку-пам’ятки  садово-паркового мистецтва місцевого значення "Парк імені Т. Шевченка", який знаходиться на території Верхньосиньовидненської селищної ради Сколівського району.

Площа парку становитиме 1,7950 га.

Як йдеться у проекті рішення, парк створюють з метою "збереження фітоценозів післялісової луки, підтримання екологічного балансу регіону, недопущення синантропізації та урбанізації лучних територій, а також для розвитку рекреації в селищі".

Зазначимо, парк створюють згідно із Регіональною програмою розвитку заповідної справи у Львівській області до 2020 року, яку сесія облради прийняла ще у 2008 році.

Станом на сьогодні обласна комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації надала позитивний висновок на створення цього парку, відтак рішення про оголошення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення "Парк імені Т. Шевченка" має затвердити сесія Львівської обласної ради.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2019 року облрада Львівщини погодила створення лісового заказника у Рудному, а у березні цього року – парку у Дублянах Самбірського району.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.