Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

П'ятниця, 22 травня 2020, 10:31

Україна поступово відкриватиме пункти пропуску на кордоні з ЄС

пункт пропуску

Планують відкрити 66 пунктів пропуску на кордонах з Польщею, Угорщиною, Словаччиною, Румунією та Молдовою.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, поступово відкриваються пункти пропуску на кордонах з ЄС. Було прийнято рішення про відкриття 66 пунктів пропуску на кордоні з Республікою Польща, Угорщиною, Словацькою Республікою, Румунією та Республікою Молдова.

"У нас двосторонні відносини з нашими партнерами і ми дивимося, які там правила і крок за кроком відкриваємо пункти пропуску. Але зараз їхати в Румунію або Польщу може тільки той, хто має паспорт цієї країни або посвідку на проживання. Ми очікуємо, що цей режим зміниться десь у середині липня і ми зможемо відновитися в повному обсязі", – наголосив Арсен Аваков.

Однак він пояснив, що українці не зможуть відразу після відкриття кордону з країнами Євросоюзу здійснювати туристичні поїздки. Кордон відкриється для власників закордонних паспортів і українців з посвідками на проживання.

Нагадаємо, у березні Україна закрила кордон для іноземних громадян. Наразі на кордоні з Польщею працюють чотири пункти пропуску: Краковець – Корчова, Рава-Руська – Гребенне, Шегині-Медика. та Ягодин – Дорохуськ.

Додамо, 20 травня уряд прийняв рішення продовжити карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, до 22 червня, проте скасував декілька заборон: з 22 травня відновлюють роботу громадського транспорту та дитячих садочків.

Також 13 травня Кабінет міністрів послабив карантин: дозволив пересуватися вулицями групами до 8 осіб, а на літніх терасах ресторанів і кав’ярень сидіти по четверо. Також дозволили відновити роботу непродовольчих ринків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.