Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Сколівський район

Четвер, 18 червня 2020, 16:03

Облрада Львівщини дозволила створити новий парк на Сколівщині

Сколівський район

Депутати прийняли рішення щодо створення парку імені Т. Шевченка поблизу села Верхнє Синьовидне.

Сьогодні, 18 червня, на сесії Львівської обласної ради депутати затвердили оголошення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення "Парк імені Т. Шевченка", який знаходиться на території Верхньосиньовидненської селищної ради Сколівського району.

"За" проголосували 60 депутатів.

Площа парку становитиме 1,7950 га.

Як йдеться у документів, парк створюють з метою "збереження фітоценозів післялісової луки, підтримання екологічного балансу регіону, недопущення синантропізації та урбанізації лучних територій, а також для розвитку рекреації в селищі".

Зазначимо, парк облаштують згідно із Регіональною програмою розвитку заповідної справи у Львівській області до 2020 року, яку сесія облради прийняла ще у 2008 році.

Станом на травень цього року обласна комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації надала позитивний висновок на створення цього парку.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2019 року облрада Львівщини погодила створення лісового заказника у Рудному, а у березні цього року – парку у Дублянах Самбірського району.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.