Львівські школи можуть відмовитися від оцінок з деяких предметів на час карантину

середа, 23 вересня 2020 р. о 15:45

Міносвіти дозволило школам відмовитися від оцінок з деяких предметів на час карантину.

Про це повідомила прес-служба Міністерства освіти і науки України.

Під час дистанційного навчання школи можуть відмовитись від 12-бальної шкали оцінювання, натомість розпочати оцінювати учнів за власною шкалою, зокрема, у форматі "зараховано/не зараховано", якщо більше половини уроків проводять онлайн.

Таке оцінювання вчителі можуть використовувати для предметів "Фізична культура", "Трудове навчання", "Образотворче мистецтво", "Музичне мистецтво", "Основи здоров’я" та інших окремих предметів варіативної складової.

"Надання дозволу на здійснення тематичного/семестрового/річного оцінювання предметів "Фізична культура", "Трудове навчання", "Образотворче мистецтво", "Музичне мистецтво", "Основи здоров’я" та окремих предметів варіативної складової не за 12-бальною шкалою, а – "зараховано"/"не зараховано" у разі проведення понад 50% уроків у дистанційному форматі" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в Україні змінили карантинні вимоги для навчання в школах. Ще раніше у МОЗ заявляли, що планують затвердити норму щодо проведення уроків викладачами в школах помаранчевої зони у захисних щитках, а учням 4-9 класів дозволили проходити медогляди.

Такожміністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що рішення про змішану форму навчання приймається на рівні адміністрації навчального закладу. Лише у "червоній зоні" загрози поширення коронавірусу навчання відбуватиметься дистанційно.

Мітки: навчальний рік, школи Львівщини, новини львова, міністерство освіти і науки, Максим Степанов

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024