Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа на Львівщині

Вівторок, 18 серпня 2020, 14:39

Вчителів Львівщини можуть не пускати на уроки без захисних щитків

школа на Львівщині

МОЗ планує затвердити норму щодо проведення уроків викладачами в школах помаранчевої зони у захисних щитках.

Про це повідомляє Українська правда. 

Як заявив сьогодні на освітянському форумі головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко, у новому навчальному році в зонах помаранчевої зони викладачі повинні носити захисний екран для обличчя, натомість у регіонах зі сприятливою епідемічною ситуацією вони зможуть викладати без маски.

"Учні і вчителі в заклад освіти заходять обов’язково в масці, яка покриває рот і ніс обов’язково. В класі дозволяється бути без масок. Стосовно сьогоднішніх рекомендацій: вчителі повинні бути в масках і впродовж уроку, але ми змінимо норму. Вчителям буде дозволено викладати без маски на обличчі. У той же час у помаранчевій зоні ми дамо рекомендацію вчителям одягати захисний щиток, який прозорий і дозволяє передавати емоції, щоб не порушувати освітній процес", – зазначив Віктор Ляшко.

Він додав, що в червоній зоні школи не відкриватимуть.

Нагадаємо, 13 серпня Державна комісія з питань ТЕБ і НС встановила на території Львівщини помаранчевий рівень епідемічної небезпеки поширення Covid-19, а у Самборі – червоний. Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Загалом карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до кінця серпня. 

Додамо, раніше у Міністерстві освіти і науки заявляли, що не будуть забезпечувати школи засобами індивідуального захисту, це завдання поклали на місцеву владу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.