Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

коронавірус

П'ятниця, 14 серпня 2020, 10:09

Міста і райони Львівщини віднесли до червоної та помаранчевої карантинних зон

коронавірус

Львівська область потрапила до помаранчевої карантинної зони, натомість Самбір віднесли до червоної.

Про це вчора на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Вчора, 13 серпня, Державна комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій поділила Україну на нові зони карантину.

Зокрема, згідно із новою системою рівнів епідемічної небезпеки поширення Covid-19, Самбір потрапив до червоної зони, яка передбачає заборону на роботу громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закриття ресторанів, кафе, кінотеатрів, ТРЦ тощо.

Крім того, в такому регіоні діють обмеження з інших карантинних зон – масковий режим в громадських місцях, заборона на роботу готелів, розважальних закладів, спортзалів, заборона на планові госпіталізації та відвідування органів соцзахисту.

Львів та інші міста і райони області (Борислав, Дрогобич, Моршин, Новий Розділ, Стрий, Трускавець та Червоноград, Бродівський, Буськ, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Золочівський, Кам'яно-Бузький, Миколаївський, Мостиський, Перемишлянський, Пустомитівський, Радехівський, Самбірський, Сколівський, Сокальський, Старосамбірський, Стрийський, Турківський та Яворівський райони) віднесли до помаранчевої зони. 

Тут мають припинити діяльність закладів розміщення, крім готелів, обмеження діяльності розважальних закладів і закладів харчування у нічний час, діяльності спортзалів, фітнес-залів, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, а також обмеження для масових заходів – 1 людина на 20 кв м і не більше 100 осіб.

Нові карантинні зони вступають в силу з 17 серпня.

За словами Степанова, регіони України поділили залежно від рівня заповненості ліжок, кількості тестувань на 100 тисяч громадян та нових хворих на 100 тисяч населення. Він пояснив, що у Львівській області через те, що 5 днів поспіль показник заповненості ліжок становив більше 50%, був встановлений помаранчевий рівень. 

Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Окрім Самбора, до червоної зони також потрапили: Городенківський і Косовські райони Івано-Франківської області; місто Дубно, Костопільський та Рівненській райони Рівненської області; Кіцманської район Чернівецької області.

Нагадаємо, 12 серпня уряд спростив критерії визначення карантинних зон для регіонів, а з 10 серпня кількість пацієнтів з Covid-19 у лікарнях Львівщини перевищила поріг у 50%, тому у області розпочали розгортати лікарні "другої хвилі". Тут залучать додатково 3,5 тисячі лікарняних ліжок. 

Загалом карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до кінця серпня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.