Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа на Львівщині

Вівторок, 25 серпня 2020, 12:25

Львівським школярам дозволили не використовувати маски у школах

школа на Львівщині

В Україні змінили карантинні вимоги для навчання в школах.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив сьогодні на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, Міністерство охорони здоров'я оновило правила для навчання в школах під час пандемії.

Зокрема, для учнів 1-4 класів пересування в школах будуть дозволяти без використання масок або респіраторів. Крім цього, в помаранчевих карантинних зонах вчителям рекомендують носити захисні щитки, а в жовтих та зелених зонах – слідкувати за дотриманням соціальної дистанції.

За словами Стапанова, якщо хоча б один учень заразиться коронавірусом, то весь клас має йти на самоізоляцію, а дозатори та антисептики мають бути тільки на вході, в подальшому учні та викладачі мають мити руки після кожного уроку.

Нагадаємо, ще раніше у МОЗ заявляли, що планують затвердити норму щодо проведення уроків викладачами в школах помаранчевої зони у захисних щитках.

Нагадаємо, 13 серпня Державна комісія з питань ТЕБ і НС встановила на території Львівщини помаранчевий рівень епідемічної небезпеки поширення Covid-19, а у Самборі – червоний. Слідкувати за введенням зон можна на інтерактивній карті.

Загалом карантин в Україні, який запровадили з 12 березня, продовжили до кінця серпня. 

Додамо, раніше у Міністерстві освіти і науки заявляли, що не будуть забезпечувати школи засобами індивідуального захисту, це завдання поклали на місцеву владу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.