Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

виборча дільниця

Вівторок, 20 жовтня 2020, 14:13

Більшість українців очікують фальсифікацій під час місцевих виборів

виборча дільниця

48% українців заявили, що на місцевих виборах будуть незначні фальсифікації, натомість 28% очікують масових порушень.

Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг" протягом 16-19 жовтня 2020 року.

Згідно з результатами опитування, 48% українців вважають, що на місцевих виборах будуть незначні фальсифікації, натомість 28% опитаних переконані, що фальсифікації будуть значними, ще 16% вважають, що їх не буде.

За останній місяць зросла кількість тих, хто очікує значних фальсифікацій. 

Крім цього, 62% опитаних негативно ставляться до ситуації, коли під час виборів деякі політики та партії допомагають виборцям матеріально (роздають пайки, гроші, кошти на ремонт і лікування), 19% ставляться нейтрально, 15% – позитивно.

Однак, лише 6% українців стикалися з спробами підкупу особисто, 11% знають про це від родичів та знайомих, а 81% – не мали такого досвіду під час цієї виборчої кампанії.

Опитування проводили серед мешканців України від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитали 5000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 1,4%.

Нагадаємо, за результатими опитування, проведеного протягом 29 серпня – 3 вересня 2020 року, 68% мешканців Львівщини заявили, що братимуть участь у місцевих виборах. 

Додамо, у липні соцгрупа"Рейтинг" провела опитування серед львів'ян щодо виборів міського голови Львова та міських і обласних депутатів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.