Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Комуналка

hrabar.livejournal.com

П'ятниця, 28 грудня 2012, 10:35

Правоохоронні органи проводять досудове розслідування за фактом забруднення Львіводоканалом річки Полтва

Львівське міське управління ГУ МВС України у Львівській області за поданням прокуратури розпочало досудове розслідування за ч.1 ст. 242 Кримінального кодексу України за фактом завдання ЛМКП «Львівводоканал» збитків державі у сумі 270 тис. грн. через недодержання вимог природоохоронного законодавства при здійсненні скиду зворотних стічних вод у поверхневу водойму - річку Полтва.

 

Про це повідомила пркоуратура Львівської області. 

Прокуратурою із залученням Державної екологічної інспекції у Львівській області,  здійснено перевірку додержання вимог природоохоронного законодавства при здійсненні скиду зворотних стічних вод у поверхневу водойму (р. Полтва) ЛМКП «Львівводоканал».

Встановлено, що вказаним комунальним підприємством не здійснюється належна очистка прийнятих на очисні споруди стоків і скид зворотних стічних вод. Відтак скид  стоків здійснюється з перевищенням  нормативу вмісту забруднюючих речовин.

Такі неочищені екологічно небезпечні води спричиняють суттєве забруднення р. Полтва.

У зв'язку з цим, Державною екологічною інспекцією у Львівській області проведено нарахування збитків, заподіяних   державі   внаслідок порушення правил охорони вод. Сума збитків складає  понад 270 тисяч гривень.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.