Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дерев'яна церква

Вівторок, 9 березня 2021, 14:42

Цьогоріч на Львівщині планують відреставрувати більше десяти старовинних дерев'яних церков

дерев'яна церква

Депутати планують виділити 9 млн грн на реставрацію і збереження дерев'яних храмів області.

Про це йдеться у проекті рішення "Про затвердження напрямів використання бюджетних коштів на 2021 рік програми "Охорона, збереження і популяризація історико-культурної спадщини у Львівській області на 2021–2025 роки", яке депутати мають розглянути на сесії Львівської обласної ради 16 березня.

Цього року з бюджету області виділять 9 510 000 грн на реставрацію та виготовлення проектів робіт 12 дерев’яних церков – пам'яток архітектури Львівщини. Зокрема, профінансують:

Зазначимо, 23 лютого цього року депутати затвердили програму із охорони та збереження історико-культурної спадщини у Львівській області на 2021-2025 роки. Цьогоріч на усі заходи програми з бюджету виділять 22 млн грн.

У межах програми планують проводити реставрацію об’єктів культурної спадщини області та пам’яток Львівщини: передбачено збереження та охорону пам’яток дерев’яної сакральної архітектури; реставрація іконостасів та стінописів; реставрація, збереження, охорона, дослідження замків, палаців та резиденцій, а також мурованих храмів та монастирів.

Нагадаємо, 11 лютого 2020 року Львівська облрада виділила 21 млн грн на реставрацію пам'яток архітектури. Кошти розподілили між 16 об'єктами Львівщини, які потребують реставрації.

Додамо, станом на 2018 рік, за 27 років на Львівщині вщент згоріло 28 стародавніх дерев'яних церков та виникло 108 пожеж у храмах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.