Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пожежна безпека

Середа, 31 березня 2021, 15:42

5 нардепів з Львівщини не голосували за підвищення штрафів через порушення пожежної безпеки

пожежна безпека

Верхорвна Рада прийняла закон, яким збільшили штрафи за порушення пожежної безпеки.

Вчора, 30 березня, Верховна Рада прийняла законопроект №4157, яким посилила відповідальністі за порушення законодавства у сфері пожежної безпеки. "За" проголосували 300 народних депутатів.

Зокрема, за неправдивий виклик аварійно-рятувального формування, поліції, екстреної медичної допомоги штрафуватимуть від 50 до 200 неоподатковуваних податком мінімумів доходів (850-3400 грн). Зараз діє штраф від 51 до 119 грн.

Крім того, невиконання приписів, розпоряджень та постанов посадових осіб у сфері техногенної та пожежної безпеки, або створення перешкод для їх діяльності планують карати штрафом для посадових осіб та ФОП від 100 до 200 НМДГ (1700-3400 грн).

Те ж, вчинене повторно протягом року, загрожує штрафом посадовим особам та ФОП у розмірі від 200 до 300 таких мінімумів (3400-5100 грн).

Зазначимо, станом на сьогодні штраф за порушення пожежної безпеки для громадян складає від 8,5 до 119 грн, а для посадових осіб – від 34 до 170 грн.

З львівських нардепів законопроект підтримали: Юрій Камельчук (Слуга народу), Мар'ян Заблоцький (Слуга народу), Остап Шипайло (Слуга народу), Святослав Юраш (Слуга народу),  Ростислав Тістик (Слуга народу), Орест Саламаха (Слуга народу), Ірина Верещук (Слуга народу), Андрій Герус (Слуга народу), Володимир В'ятрович (Європейська Солідарність), Степан Кубів (Європейська Солідарність), Софія Федина (Європейська Солідарність), Михайло Бондар (Європейська Солідарність), Микола Величкович (Європейська Солідарність), Микола Княжицький (Європейська Солідарність), Андрій Парубій (Європейська Солідарність), Андрій Лопушанський (Європейська Солідарність), Олег Синютка (Європейська Солідарність), Михайло Цимбалюк (Батьківщина), Ярослав Дубневич (За майбутнє), Павло Бакунець (Довіра), Олена Кондратюк (позафракційна), Галина Васильченко (Голос), Ярослав Рущишин (Голос), Ярослав Юрчишин (Голос), Роман Лозинський (Голос), Наталія Піпа (Голос).

Були присутні у залі, але не голосували: Тарас Батенко (За майбутнє), Андрій Кіт (Довіра).

Відсутні на пленарному засіданні: Євген Петруняк (Слуга народу), Тарас Козак (Опозиційна платформа – За життя), Юрій Загородній (Опозиційна платформа – За життя). 

Нагадаємо, у лютому Верховна Рада посилила відповідальність за порушення законодавства у сфері захисту природних екосистем від пожеж.

А 29 січня 2020 року Кабінет міністрів підвищив штрафи за порушення вимог пожежної та техногенної безпеки до 8 500 грн. Також у квітні того ж року Верховна Рада посилила відповідальність за забруднення повітря і спалювання сухої трави.

Також з 2020 року зросли штрафи за пожежі в лісах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.