Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська виправна колонія №48

П'ятниця, 4 червня 2021, 14:17

Садовий хоче провести архітектурний конкурс щодо забудови колонії на Хуторівці

Львівська виправна колонія №48

Андрій Садовий пропонує провести архітектурний конкурс щодо забудови території виправної колонії на вул. Хуторівці, яку продали на аукціоні.

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради.

Міський голова Львова Андрій Садовий запропонував провести архітектурний конкурс задля визначення концепції розвитку та забудови території колишньої колонії на вул. Хуторівці.

"Я, звичайно, буду пропонувати проведення архітектурного конкурсу, щоб побачити 5-10 різних варіантів забудови, враховуючи чітку позицію виконавчого комітету по соціальній інфраструктурі. Це для мене принципово і для мешканців, які живуть в цьому ареалі. Міністерство юстиції щасливе, ми також, бо була колонія, а сьогодні там буде осередок нового життя. Тепер залишається, щоб усі чітко дотримались правил. Треба говорити з тими власниками, які будуть володіти кінцево тими будівлями", − повідомив Андрій Садовий.

Натомість головний архітектор Львова Антон Коломєйцев наголосив, що у разі громадсько-житлової забудови, згідно з рішенням виконкому, на території колонії має бути максимум 25% житла, враховуючи те, що потрібно сформувати зелені зони, бульвари, рекреацію для існуючих та нових мешканців. У разі житлової забудови, потрібно збудувати нову школу.

"Ми за забудову гуманної висотності, це має бути висотність середнього рівня. Звісно, там можуть бути висотні акценти, але у середньому 7-8 поверхів − це гуманний масштаб, який вже у Львові сформувався в сучасній забудові" − додав Коломєйцев.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України вперше провело аукціон у системі ProZorro в межах приватизації в’язниць в Україні й продало Львівської виправної колонії №48, що на вул. Хуторівка за 407 500 000 грн. 

Ще у 2020 року виконком міськради прийняв рішення, згідно із яким територію колонії планують забудувати офісами, спорткомплексом і медіатекою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.