Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

Понеділок, 22 квітня 2024, 11:30

На архітектурний конкурс з відновлення музею Шухевича подались 13 команд архітекторів

Львів

Подавати свої проєкти вони можуть до 3 червня.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У Львові закінчилась реєстрація учасників для участі у Всеукраїнському відкритому архітектурному конкурсі на проєктну пропозицію з відновлення Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича, який був знищений російською ракетною атакою 1 січня 2024 року.

Загалом у конкурсі зареєструвалось 13 команд архітекторів. Подавати свої проєкти вони можуть до 3 червня, а після цього журі обере трійку переможців.

Загальний призовий фонд конкурсу становить 500 тис. грн. Переможець отримає – 250 тис. грн, за 2 місце – 150 тис. грн, за 3 місце – 100 тис. грн.

Фінансування проведення конкурсу та виплати премій переможцям конкурсу відбуватиметься за позабюджетні кошти.

"Передбачається, що новий музей буде доступним для користувачів крісел колісних, буде зручний і дозволить в найбільш ефективний спосіб представити експозицію. Паралельно з тим поруч буде осмислено простір, який безпосередньо прилягає до музею, зокрема там є невеликий став" – наголосив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Нагадаємо, 27 лютого у Львові оголосили архітектурний конкурс на проєктну пропозицію з відновлення Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.

Додамо, що 1 січня внаслідок влучання російського безпілотника виникла пожежа у музеї генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича у Білогорщі. На сесії 6 лютого депутати Львівської обласної ради підтримали рішення про відбудову музею, проте через те, що будівля не є власністю облради, необхідно отримати дозвіл на будівельні роботи від Львівської міськради.

Через це депутати міськради звернулися до Андрія Садового з вимогою якнайшвидше визначити замовника робіт з відбудови, а Фонд Порошенка пообіцяв профінансувати відбудову музею та представив банківську гарантію на 4 млн грн.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв відновити музей Шухевича, однак вже після перемоги з одночасним розширенням і реконструкцією його будівлі, для чого у місті збирались оголосити архітектурний конкурс.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.