Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

музей Шухевича

lvivoblrada.gov.ua

Вівторок, 27 лютого 2024, 15:52

Фонд Порошенка підганяє ледаркуватого хруня Садового до віднови Музею Шухевича

музей Шухевича

Фонд Порошенка звернувся до Андрія Садового з вимогою відновити музей Романа Шухевича, визначити замовника та дозволити будівельні роботи.

Про це повідомляє Фонд Порошенка на своїй сторінці у Фейсбуці.

Фонд Порошенка направив відкритий лист міському голові Львова Андрію Садовому щодо відбудови Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича у Львові, знищеного російською ракетною атакою.

Зокрема, Фонд Порошенка просить у Садового:

- невідкладно прийняти рішення про відновлення будинку-музею в його первісному вигляді;

- визначити замовника робіт з відбудови музею;

- надати дозвіл на проведення будівельних робіт з відбудови музею;

- погодити необхідну проєктно-кошторисну документацію.

У Фонді Порошенка заявили, що наступного дня, після руйнування будинку-музею Романа Шухевича, вони звернулися з пропозицією профінансувати відбудову музею та представили банківську гарантію на 4 млн грн.

"​Повторно підтверджуємо взяті зобов'язання щодо фінансування відбудови музею Романа Шухевича незалежно від замовника робіт та вибраного під час прозорої тендерної процедури виконавця робіт. ​Генерал-хорунжий УПА Шухевич не має могили. Генерал Шухевич має місце останнього бою. Ми зобов'язані зберегти це місце для наших нащадків" – наголошується у листі.

Зазначимо, що сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради має розглянути питання про оголошення Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу на проєктну пропозицію відновлення музею генерала-хорунжого УПА Романа Шухевича на вул. Білогорщі, 76-А у Львові. 

Нагадаємо, що 1 січня внаслідок влучання російського безпілотника виникла пожежа у музеї генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича у Білогорщі. На сесії 6 лютого депутати Львівської обласної ради підтримали рішення про відбудову музею.

Раніше міський голова Львова Андрій Садовий також пообіцяв відновити музей Шухевича, однак вже після перемоги з одночасним розширенням і реконструкцією його будівлі. 

Натомість депутати міськради звернулися до Андрія Садового з вимогою якнайшвидше визначити замовника робіт з відбудови.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.