Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

музей Шухевича

lvivoblrada.gov.ua

Прес-реліз,   Вівторок, 6 лютого 2024, 16:01

Львівська обласна рада підтримала відбудову музею Шухевича в Білогорщі

музей Шухевича

Музей відновлять у первісному вигляді.  

Сьогодні, під час засідання позачергової сесії Львівської обласної ради, депутати підтримали рішення "Про відбудову, збереження та розвиток музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича".

"Напередодні депутатська комісія відвідала місце російського удару по Музею" – розповідає голова комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції, депутат фракції Європейська Солідарність Святослав Шеремета.

"Це був цільовий удар країни-агресора по місцю останнього бою Романа Шухевича. Ми маємо зробити усе для того, аби відбудувати музей, щоб про постать Шухевича та історію його родини знали в усьому світі. Тут має постати місце пам’яті про нашу національно-визвольну боротьбу" – наголошує Святослав Шеремета.

Додамо, музей відновлять у первісному вигляді, а на Львівську ОВА спільно з Львівською обласною та міською радами покладено обовʼязок вжити заходів для збереження експонатів. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.