Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа на Львівщині

П'ятниця, 27 серпня 2021, 12:11

На Львівщині 73% освітян отримали щеплення від Covid-19

школа на Львівщині

Станом на вчора у Львівській області перше щеплення від коронавірусу зробили 73% працівників освітніх закладів.

Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

"Станом на 26 серпня 73% освітян Львівщини пройшли першу вакцинацію. Це дуже високий показник. Сподіваємося, що до першого вересня цей показник сягне 80%" – наголосив Олег Паска.

За його словами, облдержадміністрація закликає вчителів активно вакцинуватися, бо, відповідно до постанови Кабінету міністрів, ті школи, у яких провакцинованими буде не менше 80% працівників, зможуть повноцінно працювати під час перебування регіону у "червоній" карантинній зоні.

Натомість, якщо рівень щеплених працівників навчального закладу буде нижчий за 80%, то такі школи у "червоній" зоні закриватимуть й переводитимуть учнів на дистанційне навчання.

"Якість дистанційного навчання ще не є такою, щоб порівнятися із очним навчанням. З огляду на це й є наші рекомендації, щоб у кожного закладу були провакциновані не менше 80% працівників закладу" – додав Олег Паска.

Нагадаємо, на початку серпня міністр освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що навчання з 1 вересня школярі розпочнуть у звичайному повноформатному режимі. Однак далі формат залежатиме від епідеміологічної ситуації з Covid-19 в Україні та кількості вакцинованих педагогів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.