Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Гнатюка, 20-22

google.com.ua

Четвер, 16 вересня 2021, 12:38

У Львові на місці залізничних кас планують облаштувати мистецький простір

вул. Гнатюка, 20-22

Місто шукатиме інвестора для створення культурно-мистецького простору на вул. Гнатюка, 20-22, де раніше знаходилися залізничні каси.

Сьогодні, 16 вересня, на сесії Львівської міської ради депутати підтримали ухвалу про облаштування культурно-мистецького простору у приміщеннях на вул. Академіка В. Гнатюка, 20-22.

"За" проголосували 55 депутатів.

Зокрема, на місці колишніх залізничних кас Львівської залізниці на вулиці Гнатюка, що у центрі Львова, планують створити культурно-мистецький простір. Приміщення знаходяться на першому поверсі будівлі, їхня площа становить 382,2 м².

Приміщення мають переобладнати також під книгарню, бібліотеку, коворкінг-платформу.

Розробкою документів під інвестиційний проект займатиметься департамент економічного розвитку, управління комунальної власності, управління інвестицій та проектів міськради та ЛКП "Агенція ресурсів Львівської міської ради".

Зазначимо, будинок на вул. Гнатюка, 20-22 внесений до Реєстру пам'яток архітектури місцевого значення та збудований у стилі раціонального модерну фірмою Міхала Уляма за проектом Романа Фелінського та Фердинанда Касслера від 1910 року.

У 1961-2020 роках тут працювали міські залізничні каси попереднього продажу квитків. З 2020 року залізничні каси закриті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.