Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 24 вересня 2021, 11:31

На території Львівської галереї мистецтв збудують фондосховище та облаштують мистецький простір

візуалізація

Виконком дозволив Львівській галереї мистецтв збудувати на вул. В. Стефаника, 3 сучасний мультифункційний мистецький простір.

Сьогодні, 24 вересня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на створення Львівською національною галереєю мистецтв імені Б. Г. Возницького сучасного мультифункційного мистецького простору шляхом нового будівництва на вул. В. Стефаника, 3 у Львові.

Новий мистецький простір збудують на території Львівської галереї мистецтв, на земельній ділянці, площею 0,2875 га, що перебуває у державній власності та передбачена для будівництва та обслуговування будівель закладів культурно-просвітницького обслуговування. Тут також знаходиться пам’ятка архітектури – Палац Ізабели Дідушицької.

Згідно із містобудівною документацією, мистецький простір матиме висоту 17,5 метрів, він складатиметься із будівлі нового фондосховища та критої галереї. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 98,15%. 

"Ми подалися на державний проект, що створити правильне фондосховище. У нас переважно старі приміщення, де є проблеми із пожежогасінням, тому було прийнято рішення звернутися за фівнансуванням до держбюджету про створення такого фондосховища, яке може збегірати всі можливі варіанти пам’яток" – пояснив депутат Львівської міськради від Варти, помічник генерального директора Львівської галереї мистецтв ім. Бориса Возницького Ігор Зінкевич.

Земельна ділянка, на якій зведуть нову будівлю Львівської галереї мистецтв, належать до зони Г-1 – зона розміщення об’єктів загальноміського центру відповідно до детального плану території у районі вул. М. Коперника, вул. В. Стефаника, вул. П. Чайковського, вул. Ф. Ліста.

Нагадаємо, на початку вересня цього року у Львові завершили розслідування щодо зникнення стародруків з Львівської картинної галереї. Загалом у фондах галереї не знайшли 600 експонатів музейних експонатів XVI-XX століть.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.