Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

школа на Львівщині

Понеділок, 22 листопада 2021, 12:26

Профспілка просить відкласти відсторонення невакцинованих освітян

школа на Львівщині

Профспілка освітян просить проводити відсторонення невакцинованих проти Covid-19 працівників не раніше 8 грудня.

Про це повідомила пресслужба Профспілки працівників освіти і науки України.

Профспілка працівників освіти і науки України звернулася до Кабінету Міністрів України та Міністерства охорони здоров'я України з проханням відтермінувати відсторонення невакцинованих проти Covid-19 працівників закладів освіти до 8 грудня.

"Відсторонення від роботи вже з 8 листопада може спричинити непередбачувані ситуації, які призведуть до порушення вимог щодо створення необхідних умов для перебігу освітнього процесу, неможливості обслуговування котелень, харчоблоків, охорони будівель, унеможливлення заміни відсутніх педагогів тощо" − йдеться у зверненні.

Центральний комітет профспілки вважає вимогу про обов'язкову вакцинацію істотною умовою праці та зазначає, що відповідно до норм трудового законодавства про зміну істотних умов праці працівників мали попередити не пізніше ніж за два місяці.

Натомість наказ Міністерства охорони здоров'я, яким затвердили перелік працівників, які підлягають обов'язковому профілактичному щепленню проти Covid-19, набув чинності через місяць з дня його офіційного опублікування. 

Зазначимо, уряд прийняв постанову, згідно із якою з 8 листопада всіх невакцинованих працівників закладів освіти розпочали відсторонювати від роботи без збереження заробітної плати.

Нагадаємо, у Львівській області відсторонили 579 працівників закладів дошкільної, загальної середньої позашкільної освіти, які підлягають обов'язковому профілактичному щепленню проти Covid-19. З них 223 − педагогічні працівники, а 356 − обслуговчий персонал. А у закладах вищої освіти Львівській області відсторонили 241 невакцинованого проти Covid-19 працівника. 

Додамо, директор загальноосвітньої школи у Турці Геннадій Когут оскаржуватиме у суді своє відсторонення від посади через відсутність вакцинації.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.