Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

thisisukraine.org

Вівторок, 22 січня 2013, 18:52

Польща посилить охорону кордону з Україною

Польща збирається  посилити охорону свого східного кордону, найбільша ділянка якого доводиться на Україну, через зростання обсягів контрабанди та кількості нелегальних мігрантів.

Про це пише польська газета Rzeczpospolita. 

Як зазначають журналісти газети, до кінця 2013 року на східний кордон буде переведено на роботу 1,7 тисяч співробітників прикордонної служби, які зараз працюють на півдні Польщі.

Видання назвало найбільшою проблемою польських прикордонників контрабанду сигарет, які все частіше переправляють до Польщі через так званий "зелений кордон" зокрема, через прикордонну річку Буг.

За даними газети, минулого року польські прикордонники конфіскували партії контрабандних сигарет на загальну суму близько 10 мільйонів доларів, що на 20% більше, ніж за попередній рік, а алкогольних напоїв на загальну суму близько 250 тисяч доларів.

"Ми відкриваємо на сході нові пункти пропуску, запровадили малий прикордонний рух із Калініградом, тому частину співробітників ми повинні перевести з півдня на схід", - заявив глава польського МВС Яцек Цихоцький, якому підпорядкована прикордонна служба.

"Найголовнішим завданням на сьогоднішній день є ефективна охорона нашого зовнішнього кордону", - додав він.

Джерело: УНІАН.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.