Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичне обладнання

mostyska-gromada.gov.ua

Середа, 1 грудня 2021, 13:50

Польща подарувала медичне обладнання Мостиській лікарні

медичне обладнання

У рамках програми "Польська допомога" Мостиській міській лікарні подарували медичне обладнання на загальну суму 28 000 євро.

Про це повідомила пресслужба Мостиської міської ради.

Вчора, 30 листопада, Мостиській міській лікарні подарували медичне обладнання в рамках проєкту, фінансованого програмою "Польська допомога" за кошти Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

Зокрема, Мостиській міській лікарні передали реанімаційний столик, пульсоксиметр неонатальний, професійний глюкометр, маски для неінвазійної вентиляції легень DRAGER розміром L і M, набір операційних інструментів, візуалізатор вен, світильник LED пересувний та інше обладнання на загальну суму 28 000 євро.

"Підтримка процесу децентралізації та реформи охорони здоров’я це одні з найважливіших пріоритетів "Польської допомоги" цього року. Цей проєкт поєднує ці два напрямки. Нас вразив рівень співпраці влади громади з польською меншиною, наскільки збігаються інтереси та бачення спільного майбутнього. Сподіваємося, що обладнання буде служити розвитку громади та благополуччю її мешканців" − повідомила Генеральний консул Республіки Польща у Львові Еліза Дзвонкєвіч.

Зазначимо, у 2020 році Мостиська громада взяла на баланс колишню районну лікарню, яка перебувала в неналежному стані. Лікарні не вистачало обладнання, особливо у пологовому відділенні.

Нагадаємо, у серпні генеральний консул Польщі у Львові Еліза Дзвонкєвіч, голова Мостиської ОТГ Мирослава Пельц та президент Мостиського відділення "Товариства польської культури Львівщини" Генріх Ільчишин підписали тристоронню угоду, яка ініціювала проєкт із придбання медичного обладнання для Мостиської міської лікарні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.