Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Середа, 23 лютого 2022, 14:38

Козицький затвердив Бюджетний регламент на 2022 рік

Максим Козицький

Голова Львівської ОДА Максим Козицький затвердив Бюджетний регламент проходження бюджетного процесу у 2022 році.

Про це йдеться у розпорядженні голови Львівської ОДА Максима Козицького від 15 лютого 2022 року.

Максим Козицьким своїм розпорядженням затвердив Бюджетний регламент проходження бюджетного процесу у 2022 році.

"Затвердити Бюджетний регламент проходження бюджетного процесу у
2022 році (далі − Бюджетний регламент), що додається" – йдеться у розпорядженні.

Департамент фінансів Львівської ОДА має забезпечити координацію роботи всіх учасників бюджетного процесу та в разі необхідності
застосовувати додаткові бюджетні процедури, а керівники структурних підрозділів облдержадміністрації мають забезпечити виконання Бюджетного регламенту у визначені терміни.

Згідно із документом, голови райдержадміністрацій та територіальних громад мають затвердити відповідні Бюджетні регламенти щодо проходження бюджетного процесу на місцевому рівні у 2022 році.

Як йдеться у документі, департамент фінансів Львівської ОДА до 20 листопада має підготувати проєкт рішення обласної ради про обласний бюджет на 2023 рік з додатками.

Львівська ОДА до 24 листопада має схвалити проєкт рішення обласної ради про обласний бюджет на 2023 рік, а до 25 листопада − направити схвалений проєкт обласного бюджету на 2023 рік з пояснювальною запискою до обласної ради.

Додамо, департамент фінансів має здійснювати супровід розгляду та затвердження проєкту обласного бюджету на 2023 рік на сесії Львівської обласної ради до 25 грудня. А наступного дня після підписання рішення головою Львівської обласної ради департамент має подати рішення про затвердження обласного бюджету на 2023 рік Міністерству фінансів України для проведення експертизи на відповідність його положень чинному бюджетному законодавству.

Нагадаємо, комісія з питань законності, депутатської етики, регламенту та свободи Львівської обласної ради з порушенням процедури ініціювала проєкт рішення щодо змін до Регламенту обласної ради в частині бюджетного процесу, який підготувала Львівська ОДА.

Додамо, торік постійна комісія з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради підготувала та подала на затвердження депутатам проєкт Бюджетного регламенту. У документі знаходяться базові норми співпраці між депутатським корпусом Львівської обласної ради та Львівською облдержадміністрацією у межах бюджетного процесу.

Раніше Варіанти писали про зауваги начальника відділу правового аналізу та моніторингу інвестиційної діяльності Львівської обласної ради Мар'яни Кричковської щодо ситуації довкола Бюджетного регламенту Львівської обласної ради.

Зазначимо, проєкти рішень про внесення змін до Регламенту Львівської обласної ради щодо бюджетного процесу та про затвердження Бюджетного регламенту Львівської обласної ради розглянуть на наступній черговій сесії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.