Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівщина

Вівторок, 3 травня 2022, 12:48

У Львівській ОВА назвали найспроможніші громади області

Львівщина

На перших місцях в рейтингу спроможності бюджетів територіальних громад опинилися Львівська та Славська ОТГ.

Про це повідомляє департамент фінансів Львівської ОВА на своїй сторінці у Фейсбуці.

Департамент фінансів Львівської ОВА підготував щоквартальний рейтинг спроможності бюджетів територіальних громад, який очолили Львівська і Славська ОТГ.

За ними розташовуються Пустомитівська, Кам’янка-Бузька, Солонківська, Стрийська, Бродівська, Червоноградська, Золочівська, Яворівська громади.

"Львівська громада є беззаперечним лідером за усіма 8 показниками, лише за динамікою доходів загального фонду (без трансфертів) посідає 29 місце. До слова, Золочівська громада посіла за цим показником найвище із громад-лідерів 4 місце.

Рівень дотаційності Золочівської громади складає 3,8%, а Славська, Львівська, Пустомитівська, Кам’янка-Бузька, Солонківська, Стрийська та ще три громади області "діляться" своїми доходами та перерахували державному бюджету за І квартал понад 120 мільйонів гривень" – йдеться у повідомленні.

Видатки на заробітну плату найнижчі у Львівській (44%), Славській (53%), Червоноградській (60%) ОТГ.

Видатки розвитку на одного мешканця найбільші у Львівській громаді – 660 грн та Славській – 489 грн, а найменші у Яворівській – 98 гривень. Загалом видатки на мешканця найбільші у Славській громаді – 4 063 грн, Львівській – 2 815 грн, Пустомитівській – 2 784 грн, Бродівській – 2 329 грн.

"Останні позиції у загальному рейтингу зайняли Стрілківська, Хирівська та Козівська громади, які за усіма показниками розміщені наприкінці рейтингу. Окрім того, в цих бюджетах бракує коштів на виплату заробітної плати у бюджетній сфері. Зокрема, найбільше коштів не вистачає Козівській громаді, яка посіла останнє місце в рейтингу – це 170% до місячного фонду оплати праці. У Стрілківській – 54%, Хирівській – 122%" – наголосили у департаменті фінансів Львівської ОВА.

Нагадаємо, за результатами першого кварталу цього року перевиконання всіх місцевих бюджетів Львівщини становить 5,6%, найгірша ситуація у Золочівському районі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.