Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

водопостачання

Понеділок, 21 листопада 2022, 13:34

Мешканців Старого Самбора попередили про перебої з подачею води через знеструмлення

водопостачання

Внаслідок запровадження графіків відключення електроенергії у Старому Самборі виникли проблеми з подачею води до мешканців.

Про це повідомила пресслужба Старосамбірської міської ради.

За інформацією КП "Старосамбірське водопровідно-каналізаційне господарство", внаслідок запровадження графіків відключення електроенергії, а також аварійних відключень виникли проблеми з подачею води до мешканців.

"Адміністрація підприємства за сприяння посла України в Республіці Хорватія Василя Кирилича одержала потужний генератор електроенергії. Після проведення необхідного ремонту, його встановлено на водозаборі на Посаді Горішній. Проте його потужності вистачає лише на підкачування води з свердловин у технологічні резервуари.

На подачу води в міську мережу та підтримку технологічного тиску такої потужності недостатньо. У формуванні робочого тиску водопровідної мережі задіяні також 2 підкачувальні станції в різних частинах міста, на функціонуванні яких теж відбиваються знеструмлення мережі в різний, а іноді непередбачуваний, час. Розгалуженість мережі та її протяжність зумовлюють значний час для створення необхідного тиску в мережі, а для віддалених районів – мікрорайон Високий Замок – особливо та критично.

Додатковим та не менш складним є процес відведення стоків, в процесі якого теж необхідна електроенергія для постійної роботи каналізаційно-насосних станцій" – пояснили у КП "Старосамбірське водопровідно-каналізаційне господарство".

Наразі виконком Старосамбірської міськради планує закупити додаткові генератори струму, що має частково зняти проблеми з подачею води.

Нагадаємо, 15 листопада російські ракети влучили в три об‘єкти критичної енергетичної інфраструктури області, внаслідок чого постраждала одна людина та була знеструмлена більша частина Львівщини.

З 18 листопада на території Львівської області діють графіки погодинних відключень електроенергії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.