Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лавка Бруно Шульца

drohobych-rada.gov.ua

Понеділок, 21 листопада 2022, 14:18

У Дрогобичі відкрили лавку Бруно Шульца

лавка Бруно Шульца

У межах польсько-українського проєкту у Дрогобичі відкрили лавку Бруно Шульца.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

У суботу, 19 листопада, у день 80-річниці смерті письменника Бруно Шульца у Дрогобичі в університетському парку відкрили мистецьку інсталяцію – Лавку Мрій Блакитноокого.

Культурний проєкт спільно реалізували Дрогобич та польське місто-побратим Битом. Зокрема, аналогічну лавку, місяць тому, урочисто відкрили у Битомі. Там її встановили в новоствореному парку "Зустрічей". Загалом, 2022 рік у Битомі оголошений роком пам’яті Бруно Шульца.

Лавка Мрій Блакитноокого виконана за мотивами творів Бруно – зокрема картини Шульца "Зустріч" та оповідання "Республіка мрій".

"Ця лавка це дар для нашого міста-побратима Дрогобича від Битома. Ми затвердили проєкт, який підтримав реалізацію такого масштабного задуму в пам’ять про Бруно Шульца. В час війни, маємо пам’ятати, що не лишень підтримка гуманітарними вантажами важлива для Дрогобича, але й культурний та мистецький фронт теж відіграє важливу роль" – наголосила сенаторка Республіки Польща Галина Бєда.

Зазначимо, лавка Бруно Шульца виготовлена із кортенової сталі, яка під впливом сонячного світла та повітря покривається природним шаром патини. З першого погляду може здатись, що лавка іржавіє – однак, це природній захист металу, який не залишає слідів при контакті. Процес утворення патини на поверхні кортенової сталі може тривати від 18 до 36 місяців і є навпаки захисним шаром для сталі. Згодом метал стає повністю стійким до атмосферної корозії та будь-яких впливів зовнішнього середовища.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.