Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Червоноград

Середа, 30 листопада 2022, 11:10

Сосну у Червонограді оголосили пам’яткою природи

Червоноград

Львівські депутати оголосили сосну у Червонограді, якій вже понад 130 років, ботанічною пам'яткою природи.

Вчора, 29 листопада, на сесії Львівської обласної ради депутати підтримали рішення про оголошення об’єкта природно-заповідного фонду – ботанічної пам’ятки природи місцевого значення "Сосна графів Вишневських".

"За" проголосували 50 депутатів.

Для збереження дерева породи "Сосна чорна" облрада оголосила 130-річне дерево на вул. Пушкіна,12 у Червонограді ботанічною пам’яткою природи місцевого значення "Сосна графів Вишневських".

"З метою збереження дерева породи "Сосна чорна", віком понад 130 років, обхватом стовбура 73 см та висотою близько 16,6 м, оголосити ботанічною пам’яткою природи місцевого значення "Сосна графів Вишневських" дерево за адресою: м. Червоноград, вул. Пушкіна, 12, на території КП "Спортивний комплекс "Шахтар" – йдеться в проєкті рішення.

Сосну посадили в кінці XIX ст. у палацовому парку, який є частиною палацово-паркового комплексу графів Потоцьких. У той час парк і палац перебували у власності графів Вишневських.

Також депутати доручили департаментові екології та природних ресурсів Львівської ОВА доручити охорону дерева Червоноградській міськраді.

Додамо, у 2020 році в області функціонували 392 заповідників та пам'яток природи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.