Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Максим Козицький

Фб М. Козицького

Вівторок, 17 січня 2023, 15:10

Козицький гартуватиме дух галицьких юнаків військово-патріотичним вихованням

Максим Козицький

Максим Козицький затвердив план проведення в школах Львівщини у 2023 році військово-патріотичного виховання молоді та підготовки до військової служби.

Про це йдеться у розпорядженні начальника Львівської ОВА Максима Козицького № 4/0/5-23ВА від 5 січня 2023 року.

Максим Козицький розпорядився затвердити план заходів з проведення у 2023 році в закладах освіти військово-патріотичного виховання молоді та підготовки юнаків до військової служби.

"З метою якісної організації допризовної підготовки юнаків до військової служби зобов'язую затвердити план заходів з проведення у 2023 році в закладах освіти військово-патріотичного виховання молоді та підготовки юнаків до військової служби" – йдеться у розпорядженні.

Козицький доручив департаменту освіти і науки Львівської ОВА забезпечити викладання предмета "Захист України" у школах області й проведення допризовної підготовки, а також співпрацювати з Львівським обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки, військовими частинами, ветеранськими та іншими громадськими організаціями.

План заходів складається з таких завдань:

- організація та забезпечення проведення триденних польових занять з виконанням початкової вправи з автомата Калашникова бойовим патроном юнаками випускних класів, курсів закладів освіти, де проводиться допризовна підготовка (квітень-травень 2023 року);

- забезпечення добору кандидатів на посади вчителів предмета "Захист України";

- організація та проведення з вчителями предмета "Захист України" методичних занять;

- організація семінарського заняття для учителів предмета "Захист України" з організації та проведення польових зборів;

- організація оформлення куточків з питань захисту Батьківщини та пропаганди військової служби "Вони – Україну захищають" (випускники освітніх закладів, які стали офіцерами) та "Сьогоднішні Герої України – незламні патріоти Батьківщини";

- організація та проведення районних та обласного етапу Спартакіади допризовної молоді України.

- організація і проведення місячника оборонно-масової роботи з військово-прикладних видів спорту;

- вивчення стану викладання предмета "Захист України" та організації військово-патріотичного виховання молоді у навчальних закладах освіти. 

Нагадаємо, у жовтні 2022 року Львівська ОВА передбачила з обласного бюджету 3,5 млн грн для облаштування навчальним обладнанням кабінетів предмета "Захист України".

Також раніше Максим Козицький розпорядився провести приписку українців до призовних дільниць області у 2023 році.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.