Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВНЗ Львова

Четвер, 23 лютого 2023, 14:23

В Україні затвердили формат вступу до вишів у цьому році

ВНЗ Львова

Верховна Рада скасувала ДПА для учнів 11 класу та визначила порядок вступу до вишів у форматі мультитесту.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у Telegram.

Сьогодні, 23 лютого, Верховна Рада офіційно скасувала проведення державної підсумкової атестації для учнів 11 класів та визначила порядок вступу до вишів у форматі національного мультипредметного тесту (НМТ).

"Народні депутати підтримали урядовий проєкт закону України, який визначає формат вступу у 2023 році. "За" проголосували 285 депутатів. Отже, учні 11 класів звільняються від складання ДПА. Вступне випробування для здобуття вищої освіти проводитиметься у форматі НМТ" – написав Шкарлет.

За його словами, мультипредметний тест міститиме завдання з трьох предметів, два з них обов'язкові: українська мова та математика, а також один на вибір: історія України, іноземна мова, біологія, фізика або хімія.

Тестування відбуватиметься протягом одного дня.

Зазначимо, раніше учнів 4 та 9 класів звільнили від проходження державної підсумкової атестації у 2023 році.

Нагадаємо, у 2022 році Верховна Рада спростила ЗНО, скасувала державну атестацію та вступні іспити через бойові дії. Як раніше повідомлялось, абітурієнти складали єдиний тест, який включає тестові питання з трьох предметів. Такий порядок був єдиним для вступу на всі спеціальності.

Цього року для вступу до вишів також необхідно скласти національний мультипредметний тест.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.