Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа на Львівщині

Середа, 1 лютого 2023, 11:32

Міносвіти звільнило учнів 4 та 9 класів від ДПА

школа на Львівщині

Цього року учнів 4 та 9 класів звільнили від проходження державної підсумкової атестації, також планують скасувати ДПА для випускників.

Про це повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у Telegram.

В Україні цього року, як і минулого, офіційно скасували проведення державної підсумкової атестації для учнів 4-х та 9-х класів.

Як пояснив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, Міністерство юстиції вже провело державну реєстрацію наказу про скасування ДПА і повернуло документ Міносвіти.

"Обговорили модель цьогорічної вступної кампанії та скасування ДПА. Зокрема, 27 січня 2023 року Міністерство юстиції України повернуло заюстований наказ МОН про скасування ДПА. Таким чином, у цьому році учні 4 і 9 класів державну підсумкову атестацію складати не будуть" – наголосив Шкарлет.

Для учнів випускних 11-х класів державна підсумкова атестація також буде скасована.

Наразі Міносвіти очікує ухвалення Верховною Радою законопроєкту 8228-1, яким офіційно скасовується ДПА та запроваджується альтернатива зовнішньому незалежному оцінюванню – національний мультипредметний тест.

Нагадаємо, у 2022 році Верховна Рада спростила ЗНО, скасувала державну атестацію та вступні іспити через бойові дії. Як раніше повідомлялось, абітурієнти складали єдиний тест, який включає тестові питання з трьох предметів. Такий порядок був єдиним для вступу на всі спеціальності.

Найвищі 200 балів з одного предмету на національному мультитесті отримали 638 львівських випускників. Найбільше таких випускників має Львівський фізико-математичний ліцей – 73 учні отримали найвищі результати.

Цього року для вступу до вишів також необхідно скласти національний мультипредметний тест.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.