Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

П'ятниця, 3 березня 2023, 14:59

На Львівщині передбачили 100 мільйонів на житло для переселенців

Львівщина

Цього року на облаштування житла для переселенців спрямують 102 мільйони гривень.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

За інформацією департаменту економічної політики Львівської ОВА в обласному бюджеті цього року затвердили 100 млн грн та ще 2 млн грн становитиме субвенція з місцевого бюджету обласному, щоб створити 1,3 тисяч місць для внутрішньо переміщених осіб.

Облаштування житла для переселенців здійснюватиметься у рамках програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів. Загалом запланували відремонтувати 23 об’єкти у 21 громаді з можливістю створення 1283 додаткових місць для внутрішньо переміщених осіб.

Як пояснив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик, минулоріч за кошти цієї програми вдалось завершити ремонтні роботи у 27 закладах та створити 2818 місць для внутрішньо переміщених осіб.

Для комплексного завершення ремонтних робіт у закладах, а також облаштування їх необхідною технікою та меблями, окрім коштів обласного бюджету планують залучати допомогу міжнародних партнерів та благодійних організацій, з якими департамент економічної політики активно співпрацював торік.

Зазначимо, станом на грудень 2022 року на території Львівської області офіційно зареєстрували 257 тисяч внутрішньо переміщених українців.

Додамо, у 2022 році з обласного бюджету на ремонт закладів для тимчасового проживання переселенців виділили понад 42 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.