Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

будівництво на вул. Миколайчука

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 5 грудня 2023, 15:54

На Миколайчука стартувало будівництво багатоповерхівок для переселенців

будівництво на вул. Миколайчука

Поблизу реабілітаційного центру Unbroken за кошти Євросоюзу збудують вісім багатоповерхівок для переселенців.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У Львові на вулиці Миколайчука, поблизу реабілітаційного центру Unbroken, підрядник ТОВ "Будівельна компанія "Прогресбуд" розпочав будівництво першого з восьми будинків, де будуть проживати поранені переселенці, які проходять реабілітацію. 

Загалом тут зведуть 8 будинків для 700 осіб. У межах проєкту в будинках передбачено одно-, дво- та трикімнатні кампуси, аби люди мали змогу мешкати тут разом зі своєю сім’єю.

На будівництво цього житла Європейська комісія у рамках проєкту "Житло для ВПО і відновлення звільнених міст України" виділила 19,5 мільйонів євро грантових коштів.

"Перший будинок має бути споруджено до травня наступного року. Ми перебуваємо у постійній комунікації з європейськими колегами, для того, щоб були дотримані всі норми та правила, раніше зазначені нашими партнерами. Наголошуємо на тому, що ці будинки будуть повністю інклюзивні, щоб маломобільні люди могли комфортно проживати і проходити реабілітацію у центрі Unbroken, який знаходиться одразу біля об'єкта будівництва" – зазначив директор ЛКП "Львівське міжміське бюро технічної інвентаризації" Юрій Теліпський.

Нагадаємо, ще у грудні 2022 року стало відомо, що Єврокомісія виділить 19,5 мільйона євро на будівництво у Львові соціального житла для вимушених переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.