Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Регіональна газова компанія

РГК

П'ятниця, 17 березня 2023, 17:15

СБУ та БЕБ провели обшуки у Львівгазі

Регіональна газова компанія

Сьогодні БЕБ та СБУ провели обшуки в 14 обласних газорозподільних компаніях групи Регіональної газової компанії, зокрема у Львівгазі.  

Обшуки відбулись у межах розслідування кримінальної справи про заволодіння державними коштами.

Про це повідомила Економічна правда з посиланням на РГК.

Зокрема, обшуки проводили в офісах у Києві, Львові, Рівному, Вінниці, Харкові, Закарпатті, Івано-Франківську та інших містах.

У РГК заявили, що співробітників компанії вивели з робочих місць, вилучили телефони та особисті речі.

"РГК вважає проведення обшуків, що супроводжувалися кричущими порушеннями прав людини, здійсненням тиску на співробітників підприємств критичної інфраструктури", - додали в пресслужбі.

У компанії не уточнили, у межах якої кримінальної справи проводяться обшуки, однак вказали, що мова йде про заволодіння державними коштами.

Нагадаємо, що наприкінці травня 2022 року за клопотанням ДБР суд передав до управління АРМА заарештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільних систем. 

Підставою для такого рішення стала справа Державного бюро розслідувань щодо стягнення орендної плати з облгазів за право користування газовими мережами. Збитки держави оцінили в майже 1,5 млрд грн.

Раніше власником РГК був Дмитро Фірташ.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.