Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Володимир Панасенко

Фб Тетяни Панасенко

Четвер, 25 травня 2023, 10:46

Суд звільнив довічника Панасенка, якого звинувачували у замаху на Романа Федишина

Володимир Панасенко

Вінницький суд звільнив довічно ув'язненого Володимира Панасенка, якого звинуватили у замаху на вбивство директора "Шувару" Романа Федишина.

Про це повідомила адвокатка, дочка Володимира Панасенка Тетяна Панасенко на своїй сторінці у Фейсбуці.

У вівторок, 23 травня, Вінницький апеляційний суд звільнив від довічного позбавлення волі через важку хворобу засудженого за звинуваченням у замаху на вбивство директора ринку "Шувар" Романа Федишина Володимира Панасенка, який провів у в'язниці 16 з половиною років.

Як пояснила Тетяна Панасенко, її батько має важку хворобу, а подальше утримання його у в'язниці становить загрозу для його життя. Вона додала, що Панасенко не визнав своєї вини та боротиметься далі.

Рішення Вінницького апеляційного суду є остаточним та оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що у 2006 році у Львові підірвали автомобіль директора ТзОВ "Шувар" Романа Федишина, який отримав легкі ушкодження, однак через цей вибух загинула учениця Сихівської гімназії Марія Куцинда. Того ж року винним у замаху суд визнав Володимира Панасенка, який був співзасновником ТзОВ "Шувар". 

Панасенка засудили до довічного позбавлення волі без підтвердження його вини у висунутому йому обвинуваченні. 

У 2018 році екснардеп Олександр Грановський намагався досягти перегляду цієї справи. Тоді Панасенко погодився пройти перевірку всіх обставин справи за допомогою поліграфу, який встановив, що він не причетний до вибуху.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.