Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

генератор

Понеділок, 19 червня 2023, 15:51

У Львові понад 370 підприємцям відшкодували 50% вартості генераторів

генератор

Загалом міськрада компенсувала 50% вартості закупівлі генераторів для 377 львівських підприємців та 123 ОСББ.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на сьогодні Львівська міськрада профінансувала закупівлю генераторів для 377 підприємців і 123 ОСББ у межах міської програми компенсації 50% вартості електрогенераторів.

Підприємства, які отримали компенсацію на 13,6 млн грн, – це заклади харчування: кафе і ресторани, продуктові магазини, мініпекарні, перукарні, приватні заклади освіти тощо. Натомість балансоутримувачам будинків уже виділили 2,5 млн грн часткової компенсації вартості генераторів.

Як наголосили у департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради, восени минулого року мерія розробила та запровадила програми, які передбачали фінансову підтримку для купівлі генераторів.

Зокрема, за програмою часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Львівської МТГ, компенсацію вже отримали 123 співвласники будинків на 2,5 млн грн. Також того року у Львові почала діяти аналогічна програма компенсації часткової вартості генераторів для підприємств. Їм компенсують теж 50%, але не більше 80 тис. грн.

"Фінансову допомогу отримали ті підприємства, які здійснюють діяльність у закладах ресторанного господарства та закладах роздрібної торгівлі продуктами харчування, окрім алкоголю та тютюну. І обов'язкова вимога для підприємців – вони мають бути зареєстровані на території Львівської МТГ, адже допомога йде саме від міського бюджету" – пояснила директорка департаменту економічного розвитку Львівської міськради Ірина Кулинич. 

Нагадаємо, у листопаді 2022 року у Львові затвердили програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для ОСББ під час опалювального сезону. Сума відшкодування не може перевищувати 50% вартості електрогенератора, але не більше 30 тис. грн.

Крім цього, у грудні 2022 року депутати міськради дозволили компенсувати 50% вартості генераторів для підприємців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.