Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

продуктовий магазин

Середа, 7 грудня 2022, 14:42

У Львові дозволили компенсувати 50% вартості генераторів для продуктових магазинів та кафе

продуктовий магазин

Заклади харчування та продуктові магазини можуть отримати відшкодування 50% від вартості придбаних генераторів.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 6 грудня, на сесії Львівської міської ради депутати погодили впровадження ваучера на енергозабезпечення, яким можуть скористатись львівські підприємці ресторанної сфери та роздрібної торгівлі продуктами харчування.

Згідно з документом, підприємці можуть подавати заявки для отримання допомоги від міста у розмірі до 80 тис. грн на закупівлю електрогенераторів для своєї роботи.

Дія програми поширюються на пристрої, які були закуплені після 24 лютого 2022 року. Вимоги до електрогенератора – номінальна потужність від 3 кВт включно.

Для отримання ваучера потрібно подати у ЦНАП або через сервіс електронних звернень на розгляд експертної комісії пакет документів.

Нагадаємо, ще 29 листопада виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив положення про ваучерну підтримку бізнесу в період воєнного стану.

Також на початку листопада у Львові затвердили програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для ОСББ під час опалювального сезону, а міський голова Львова Андрій Садовий надіслав польським партнерам Львова листи з проханням допомогти місту генераторами та паливом.

Крім цього, у листопаді в Україні скасували податки на імпорт генераторів.

Додамо, у Держенергонагляді роз'яснили як правильно під'єднати генератор до будинку, а екологи розповіли про дозволи на викиди шкідливих речовин від генераторів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.