Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 4 листопада 2022, 13:36

У Львові компенсуватимуть 50% вартості придбання генераторів для багатоповерхівок

Львів

Виконком затвердив програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для ОСББ під час опалювального сезону.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 4 листопада, виконавчий комітет Львівської міськради затвердив програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для забезпечення потреб співвласників багатоквартирних будинків Львівської МТГ під час підготовки опалювального сезону 2022-2023 років.

Як пояснив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Олександр Одинець, участь у програмі можуть брати ОСББ, управляючі компанії, виконавці житлових послуг будинків, а також ЖБК Львова.

"Через те, що ворог пошкодив близько 40% всієї енергосистеми України, можуть відбуватися аварійні і погодинні відключення електрики чи взагалі її відсутність, є потреба у забезпеченні мешканців будинку електрикою. Маємо вже деякі ОСББ, які самостійно придбали генератори і застосовували їх в роботі, коли були проблеми з електропостачання.

Розуміємо, що для багатьох будинків купити генератор є складно, відтак, щоб полегшити фінансове навантаження на їхні бюджети і допомогти придбати альтернативні джерела електроенергії, впроваджуємо цю програму у Львові" – наголосив Одинець.

За його словами, програма передбачає компенсацію на відшкодування вартості закупівлі електрогенераторів у багатоквартирних будинках 3-х та більше поверхів. Сума відшкодування не може перевищувати 50% вартості електрогенератора, але не більше 30 тис. грн. Є вимоги до електрогенератора – його номінальна потужність має бути від 3 кВт.

"Наявність електрогенератора дозволяє забезпечити функціонування внутрішньобудинкових систем, у тому числі системи опалення, за відсутності електрики. Зокрема ним можна заживити ІТП чи насосні підкачувальні станції чи інші прилади важливі для функціонування житлового будинку" – заявив Олександр Одинець. 

З наступного тижня мешканці Львова можуть звертатися ЦНАП і подавати заяви на участь у програмі. Передбачається, що процедура розгляду заяви і прийняття рішення триватиме до 10 днів.

Нагадаємо, 10-11 жовтня по території Львівської області зафіксували удари по об'єктах енергетичної інфраструктури, через що в області виникли перебої з електропостачанням, водою та інтернетом. За два дні було фактично знищено 4 електропідстанції.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.