Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кафе у Львові

Вівторок, 29 листопада 2022, 14:08

У Львові для підприємців-рестораторів компенсуватимуть 50% вартості придбання генераторів

кафе у Львові

Виконком затвердив рішення про відшкодування 50% вартості генераторів для підприємців ресторанної сфери Львова.

Сьогодні, 29 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради вніс зміни до положення про ваучерну підтримку бізнесу в період воєнного стану.

Згідно зі змінами, місто впроваджує ваучери на енергозабезпечення, якими зможуть скористатись львівські підприємці ресторанної сфери та роздрібної торгівлі продуктами харчування, які передбачають відшкодування 50% вартості на закупівлю електрогенераторів для своєї роботи, однак не більше 80 тисяч гривень.

"Ваучер на енергозабезпечення надається на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенераторів суб’єктам господарювання – юридичним особам та фізичним особам – підприємцям, котрі фактично здійснюють діяльність у сфері ресторанного господарства та роздрібної торгівлі продуктами харчування, окрім реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів, для забезпечення їх роботи, надання доступу відвідувачів до послуг з енергозабезпечення у разі надзвичайної ситуації в розмірі, що не перевищує 80 тис. грн" – йдеться у документі.

Однак генератор має бути закуплений після 24 лютого 2022 року і його номінальна потужність повинна становити від 3 кВт включно.

Для отримання ваучера потрібно подати у ЦНАП або через сервіс електронних звернень на розгляд експертної комісії пакет документів, який містить:

- заяву на отримання ваучера з енергозабезпечення на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора;

- копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання електрогенератора та здійснення оплати за наданий товар);

- копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера (або інше заводське маркування) електрогенератора;

- копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців;

- фотофіксацію електрогенератора.

Це рішення ще має затвердити сесія Львівської міської ради, яка відбудеться 6 грудня 2022 року.

Нагадаємо, на початку листопада у Львові затвердили програму часткової компенсації вартості закупівлі електрогенераторів для ОСББ під час опалювального сезону, а міський голова Львова Андрій Садовий надіслав польським партнерам Львова листи з проханням допомогти місту генераторами та паливом.

Також у листопаді в Україні скасували податки на імпорт генераторів.

Додамо, у Держенергонагляді роз'яснили як правильно під'єднати генератор до будинку, а екологи розповіли про дозволи на викиди шкідливих речовин від генераторів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.