Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Дрогобич

Понеділок, 14 серпня 2023, 13:34

Міськрада Дрогобича просить суд заборонити підприємству встановлювати нові МАФи у місті

Дрогобич

Дрогобицька міськрада судиться з ТОВ "Львівський хлібопекарський комплекс" щодо розміщення МАФів у місті.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці. 

Дрогобицька міськрада судиться з ТОВ "Львівський хлібопекарський комплекс" щодо розміщення підприємством МАФів у місті.

Зокрема, у травні цього року депутати Дрогобицької міськради затвердили рішення, яким анулювали паспорти прив’язок на розміщення МАФів для провадження підприємницької діяльності на землях комунальної власності.

Через рішення міськради Дрогобича ТОВ "Львівський хлібопекарський комплекс" мало демонтували МАФи на вул. Грушевського, 3, 83 та 136.

Однак підприємство звернулося до Львівського окружного суду про визнання протиправним та скасування рішення сесії, а також наказу мера Дрогобича про демонтаж цих МАФів.

У липні цього року суд задовольнив позов ТОВ "Львівський хлібопекарський комплекс" та заборонив демонтовувати МАФи на вул. Грушевського, а підприємство встановило ще 4 додаткові МАФи у місті.

"З огляду на рішення про заборону демонтажу трьох МАФів, міська рада не може одноосібно вжити заходів з демонтажу решти МАФів, оскільки це довготривалий процес з певною процедурою його виконання. До того, такі роботи доведеться виконувати коштом місцевого бюджету, а відтак слід очікувати позову до суду про компенсацію власником споруд.

Натомість юристами міської ради подано апеляційну скаргу на ухвалу Львівського окружного суду про забезпечення позову до Восьмого апеляційного адміністративного суду. В апеляції зазначено, що суд прийняв рішення враховуючи лише інтереси позивача, без урахування інтересів інших осіб, права яких можуть бути порушені, у зв’язку із застосуванням відповідних заходів" – наголосили в міськраді Дрогобича.

Юристи Дрогобицької міськради вважають, що ухвала Львівського окружного адміністративного суду є незаконною й подали клопотання до Львівського окружного адміністративного суду на час судової справи заборонити підприємству встановлювати нові МАФи у Дрогобичі.

У міськраді Дрогобича додали, що мешканці подали електронну петицію про демонтаж цих МАФів, яка набрала необхідних 250 голосів та буде винесена на розгляд сесії. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.