Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лісове господарство Львівщини

Середа, 13 вересня 2023, 15:36

На Львівщині основними причинами загибелі лісів назвали хвороби та несприятливі погодні умови

лісове господарство Львівщини

У 2022 році на території області загинули 74,9 га лісів, основними причинами назвали хвороби та несприятливі погодні умови.

Про це йдеться у екологічному паспорті Львівської області за 2022 рік, розробленого департаментом екології та природних ресурсів Львівської ОВА.

За даними департаменту екології, у 2019 році на території Львівської області загинуло 74,9 га лісових насаджень, з них 5,5 га – лісові культури.

Основними причинами загибелі лісових насаджень стали:

- пожежі – 4,7 га лісів;

- вплив несприятливих погодних умов – 2 га лісів;

- пошкодження шкідливими комахами та хворобами – 62,7 га лісів.

Натомість, раніше у ГУ статистики у Львівській області повідомляли, що торік на Львівщині загинуло 395 га лісів, з них 381 га – хвойні дерева.

Зазначимо, за загальною площею лісів Львівщина займає третє місце на Україні після Волинської та Житомирської областей. Ліси на Львівщині займають площу 694,4 тисячі гектарів, що становить понад 8% загальної площі лісів України.

Нагадаємо, у 2020 році на території області загинули 622 га лісів, основними причинами тоді назвали шкідників та хвороби. Натомість у 2019 році в області було винищено 441 га лісів, а у 2018 році загинуло 514 га лісів, з них 511 га – хвойні дерева.

Додамо, у лютому цього року на території національного парку "Королівські Бескиди" виявили вирубку дерев на 16 млн грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.