Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка лісу

Четвер, 2 липня 2020, 14:19

Причинами загибелі лісів Львівщини у 2019 році назвали несприятливі погодні умови та шкідників

вирубка лісу

Минулоріч на території Львівської області загинуло 441 га лісів.

Про це йдеться у екологічному паспорті Львівської області 2019 року, розробленого департаментом екології та природних ресурсів Львівської ОДА.

За даними департаменту екології, у 2019 році на території Львівської області загинуло 441 га лісів, що на 73 га менше, ніж у 2018 році. Із них 103 га знаходилося у підпорядкуванні ОКСЛГП "Галсільліс", гендиректора якого, Володимира Мельника, у січні цього року затримали на проведенні махінацій з продажу лісу.

Основними причинами загибелі лісових насаджень назвали вплив несприятливих погодних умов, які знищили 107 га лісу, та пошкодження шкідливими комахами й хворобами – 333 га. Ще 1 га лісу було знищено через господарську діяльність людини.

Однак у екологічному паспорті немає жодної згадки про незаконні вирубки.

Відтак, минулоріч виникли нові осередки шкідників і хвороб лісу на площі 12 тисяч га, а лісокультурні роботи провели на площі 3,5 тисяч га, що на 22,6% менше ніж у 2018 році.

Також нові ліси висадили на площі у 1,4 тисяч га.

Нагадаємо, у 2018 році на території Львівської області загинуло 514 га лісів, з них 511 га – хвойні дерева. Також у липні 2018 року уряд ініціював перевірки усіх лісгоспів України щодо незаконної вирубки та продажу лісу. Загалом на Львівщині за вирубку лісу до відповідальності того ж року притягнули близько 60 посадовців.

Однак вже у червні 2019 року у Львівській ОДА заявили, що проблема незаконних рубок в області – вирішена, а найпроблемнішим райом назвали Старосамбірський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.