Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Анатолій Дейнека

Вівторок, 18 червня 2019, 12:49

Чутки про смерть лісу на Львівщині однозначно перебільшені – Дейнека

Анатолій Дейнека

У Львівській ОДА вважають, що проблема незаконних рубок в області – вирішена, а найпроблемнішим райом назвали Старосамбірський.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів. 

В 1 кварталі 2019 року в лісогосподарських підприємствах Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства виявили 87  випадків самовільних рубок, загальною кубомасою 230 м³ деревини, сума шкоди завдана лісовому господарству становить 1552,1 тис.грн.

"Ми вважаємо, що проблема незаконних рубок на Львівщині у значній мірі є вирішеною. Якщо три роки тому ми фіксували в лісах понад 3 тисячі кубометрів незаконних рубок, то станом на початок 2019 року кількість незаконних рубок зменшилася втричі. Тобто чутки про смерть лісу на Львівщині однозначно перебільшені" – заявив начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.

За його словами, домогтися результату вдалося завдяки координації роботи лісової охорони, громадянського суспільства, правоохоронних органів і органів державної влади.

Також він зазначив, що найпроблемнішим районом Львівщини, де виявленно найбільше випадків незаконної рубки, є Старосамбірський.

"Там є найбільша кількість пилорам і на сьогоднішній день цьому району приділяється особлива увага, в тому числі і силами всіх державних структур і з залученням громадських організацій" – пояснив Анатолій Дейнека.

Він також нагадав, що штраф за факт незаконної рубки становить – 500 гривень, але якщо сума завданих збитків становить понад 19 200 тис.грн – це кримінальна відповідальність.

Лише 8,2% лісопорушників добровільно відшкодували збитки за завданні незаконні рукби, що становить 126,8 тисчяч гривень.

"Всі інші матеріали ми передаємо до правоохоронних органів і вони проводять рослідування, передають матеріали в суди, які встановлюють суму відшкодування збитків" – додав Анатолій Дейнека.

Загалом у 2019 році рейдові бригади здійснили 460 рейдів з охорони лісу, склали 101 протокол за незаконну рубку дерев, відтак сума завданої шкоди становить 511,3 тис. грн.

Нагадаємо, у травні Петро Порошенко нагородив Анатолія Дейнеку орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Також у травні цього року під час обстеження та легалізації роботи лісопильних об’єктів у 184 об'єктах Львівщини виявили порушення.    

Додамо, Головне управління статистики у Львівській області причиною загибелі лісів Львівщини назвали несприятливі погодні умови.

Зазначимо, у липні 2018 року уряд ініціював перевірки усіх лісгоспів України щодо незаконної вирубки та продажу лісу. Загалом на Львівщині за вирубку лісу до відповідальності минулоріч притягнули близько 60 посадовців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.