Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вирубка лісу

Понеділок, 27 травня 2019, 12:12

Дейнека запевняє, що незаконні рубки в області зменшилися наполовину

вирубка лісу

Під час обстеження та легалізації роботи лісопильних об’єктів у 184 об'єктах Львівщини виявили порушення.    

Про це сьогодні під час апаратної нараді y Львівській ОДА доповів начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека.

По всіх райдержадміністраціях та міськвиконкомах, де зареєстровані лісопильні об’єкти, видані відповідні розпорядження та були створені комісії з обстеження та легалізації роботи лісопильних об’єктів, в склад яких увійшли представники відповідних державних органів.

Від початку 2019 року у Львівській області обстежили 707 лісопильних об'єктів, встановили, що 319 суб'єктів підприємницької діляності працюють без зауважень, 204 суб'єкти не здійснюють господарської діяльності, а у 184 об'єктах виявили порушення.

"Було встановлено, що є не зареєстровані працівники, не оформлені дозволи на експлуатацію деревообробного обладнання, відсутня реєстрація підприємницької діяльності та книги обліку. Також пратично на всіх об'єктах було встановлено різні порушення норм охорони праці з техніки безпеки та протипожежної та екологічної безпеки" – розповів Анатолій Дейнека.

Він зазначив, що за перший квартал цього року обсяг незаконних рубок становить 230 кб.м., що є на половину менше, аніж минулого року. У 2016 році зафіксували 3268 кб.м. незаконних рубок, у 2017 – 2433, у 2018 – 1242 кб.м.  

Анатолій Дейнека наголосив, що протягом останніх трьох років на Львівщині діє 100% електронний облік деревини, у якому кожен заготовлений кубометр деревини маркується електронний чіпом і дані автоматично заносяться і систему Державного агентства лісових ресурсів України

"Я пропоную, щоб комісія у випадку виявлених порушень напряму зверталася до правоохоронних органів, тому що це в їхній компетенції притягнути до відповідальності. І якщо виявлена десь лісопродукція, яка є не маркована чи придбана незаконним способом, також розслідувати і виходити на конкретних осіб лісової охорони, які є співучасниками злочинів" – додав  Анатолій Дейнека.

Загалом у 2019 році рейдові бригади склали 50 протоколів за незаконну рубку дерев, відтак сума завданої шкоди становить 463,1 тис. грн.

Станом на кінець серпня минулого року прокуратура області розпочаларозслідування 101 заяви про незаконну вирубку дерев у області. 

Зазначимо, у липні 2018 року уряд ініціював перевірки усіх лісгоспів України щодо незаконної вирубки та продажу лісу. Загалом на Львівщині за вирубку лісу до відповідальності минулоріч притягнули близько 60 посадовців.

Нагадаємо, Головне управління статистики у Львівській області причиною загибелі лісів Львівщини назвали несприятливі погодні умови.

Додамо, у квітні 2019 року, суд постановив відсторонити від роботи і оштрафувати лісника, який підробив документи на вирубку лісу у Золочівському районі.

Нещодавно ще 4 посадовців Львівщини судитимуть за незаконну вирубку лісу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.