Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

школа у Львові

П'ятниця, 15 вересня 2023, 11:58

У школах Львова для доступності укриттів введуть додаткові посади сторожів

школа у Львові

До штатного розпису львівських шкіл введуть додаткові посади сторожів, які відкриватимуть укриття для львів'ян вночі та на вихідних.

Сьогодні, 15 вересня, виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення про надання дозволу закладам загальної середньої освіти Львівської МТГ на введення додатково до штатних розписів посад сторожів.

Зокрема, у кожній школі створять дві посади сторожів, які забезпечуватимуть доступ львів'ян до шкільних укриттів під час повітряних тривог.

Як пояснив керівник управління освіти Львова Андрій Закалюк, йдеться про нічних сторожів, які будуть завжди на місці і відкриватимуть мешканцям Львова шкільні укриття під час повітряної тривоги, зокрема, вночі та на вихідних. 

"Шкільні укриття, які в нас в досить хорошому стані, мають виконувати свою соціальну функцію і бути доступні для мешканців. Але в силу того, що вже розпочався навчальний рік, вчителі мають велике навантаження і не можуть залишатись на чергування, нам потрібні додаткові кадрові ресурси" – додав Закалюк.

Фінансуватимуться нові посади з бюджету міста, з коштів, які передбачені на освітню галузь.

Наразі відділи освіти всіх районів Львова мають затвердити нові штатні розписи з відповідними змінами.

Додамо, з 2021 року у львівських мистецьких школах ввели посаду юрисконсульта, який займається питаннями закупівель.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.