Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вул. Степана Бандери

Середа, 20 вересня 2023, 13:05

Садовий віддасть Онуру 100 мільйонів за ремонт вулиці Бандери після війни

вул. Степана Бандери

Львівська міськрада відмовилась під час війни укладати договір з "Онуром" на додатковий ремонт вул. Бандери вартістю майже 100 мільйонів гривень.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У Львівській міськраді вирішили не укладати договір за результатами закупівлі на виконання робіт з додаткової реконструкції вул. С. Бандери у Львові, у якій перемогла фірма "Онур".

Як пояснила заступниця міського голови Львова Ірина Маруняк, наразі місто має ще розрахуватися з цією фірмою за ремонт вул. Бандери, який та виконала два роки тому, однак компанія "Онур" погодилась відтермінувати розрахунок до перемоги України у війні.

"Вулиця Степана Бандери відремонтована та відкрита вже два роки. Нам треба розрахуватись з підрядником за цю вулицю, підпірну стінку та транспортний хаб, який ми доробляли минулого року. Але у час війни ми не можемо витрачати майже 100 мільйонів гривень на погашення боргів по цьому об'єкту. Підрядник отримав гарантії, що місто розрахується за всі виконані роботи після нашої перемоги" – наголосила Ірина Маруняк.

За її словами, впродовж дії воєнного стану підрядник за власні кошти та власними силами продовжував виконувати реконструкцію вул. Бандери. Зокрема, облаштував підпірну стінку біля Органного залу та транспортний хаб на перетині вулиць Степана Бандери і Генерала Чупринки.

Нагадаємо, 15 вересня "Львівавтодор" замовив у фірми "Онур" за 92 млн грн додаткові роботи з реконструкції вул. С. Бандери у Львові. Як пояснили у міськраді, з них заборгованість за виконані роботи у 2021 році становить 65 млн грн.

Додамо, 19 грудня 2021 року вул. Бандери повністю відкрили для проїзду. Ремонт вулиці стартував наприкінці вересня 2020 року. Довжина ділянки вулиці, яку ремонтували, – 1 км 50 м, її поетапно перекривали для руху транспорту. Загальна вартість реконструкції становила 209,5 млн грн.

Компанія "Онур" є підрядником багатьох ремонтних робіт із будівництва доріг на Львівщині. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.