Зміст статті

20 вересня 2023

Старе і нове / Нове і старе

Львівський тиждень скульптури 2023: "Старе і нове / Нове і старе".

У Львові відкрився Львівський тиждень скульптури 2023: "Старе і нове / Нове і старе". Його куратором є Павло Гудімов.

Львівський тиждень скульптури відбувається вже вдруге. Він проходитиме у більш ніж 10 виставкових просторах, де будуть представлені понад 300 скульптур, об'єктів та інсталяцій, включаючи великі паркові й вуличні скульптурні проєкти.

Долучивши більшу кількість художників, музеїв та колекціонерів Львівський тиждень скульптури має можливість розкрити в просторі головного проєкту, на вулицях та у парках міста тему взаємодії нового й старого. У діалозі він говоритиме про час, місто, міфи, канони, форму й значення, мир та війну. Час великих змін дозволяє нам бути активними і постійно відкривати в собі нове чи знаходити забуте старе. Саме зараз важливо зберегти дух, культуру, силу і талант, які є засобами і метою нашої великої перемоги. Фундаментом для розвитку та самопізнання.

Головний проєкт "Старе і нове/ Нове і старе" збирає приклади скульптури різних часів для гострого діалогу в просторі Львівського палацу мистецтв під кураторством Павла Гудімова. Виставка розміщується на всіх трьох поверхах палацу та складається з 7 рубрик: Світи, Слід часу, Звірі і люди, Міфи і герої, Що сє робе?, Голови і Кулі, Бодіпозитив. Окрім рубрик, за якими розподілені твори та побудована експозиція виставки, також є зони відпочинку, мистецька й книжкова крамниця.

"Скульптурний маршрут" у Стрийському парку приймає колекцію гранітної пластики з Канева від Мистецького об'єднання Червоне Чорне, де представлені українські та закордонні автори. Я Галерея показує персональні виставки класиків Миколи Малишко та Уляни Ярошевич та Скульптурний кабінет. Відкривається нова "Вулична галерея Шевченка", де на новій відремонтованій ділянці показуватимуть сучасні скульптури українських художників.

Львівський Скансен прийме участь інсталяцією Влодко Кауфмана. Національний музей запланував виставку Івана Самотоса. Виставка ескізів до майбутньої паркової скульптури Ярослава Мотики "Викрадення Європи" в Сенсотеці у Стрийському парку. Також Львівський і Київський залізничні вокзали, підтримуючи ініціативу, демонструють авторів Тижня скульптури в своїх просторах.

Львівська академія мистецтв проведе конкурс творчої студентської скульптури та одноденну конференцію. У ТЦ Victoria Gardens відбуваєтсья виставка скульптур Ярослава Мотики, Дениса Шиманського, Володимира Семківа, Василя Гриневича та Олексія Абрамова.

Виставку можна оглянути щодня з 11:00 до 20:00, без вихідних у Львівському палаці мистецтв (на вул. Коперника, 17).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.