Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

П'ятниця, 20 жовтня 2023, 11:20

У Львові затвердили вигляд меморіальних таблиць загиблим бійцям ЗСУ

Львів

Виконком затвердив вигляд та порядок встановлення меморіальних таблиць загиблим захисникам, а також дозволив встановити у місті таблиці для 4 бійців.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Сьогодні, 20 жовтня, виконавчий комітет Львівської міськради затвердив універсальний вигляд та порядок встановлення меморіальних таблиць військовослужбовцям, котрі загинули в російсько-українській війні.

За словами головного архітектора Львова Антона Коломєйцева, таблиці можуть встановлювати як на фасадах закладів освіти, де навчалися герої, так і на житлових будинках.

У місті уніфікували два варіанти меморіальних таблиць воїнам.

"Взірець було напрацьовано спільно з архітекторами. Він передбачає достатньо точні параметри меморіальних таблиць, які можуть бути виготовлені з різних матеріалів. Розглядається метал та висічення лазером надписів і портрету, а також розглядається оргскло у більш прозорому виконанні. Обидва формати вважаємо доцільними для застосування в різних ситуаціях" – пояснив Антон Коломєйцев.

Крім цього, виконком дозволив встановити меморіальні таблиці 4 українським захисникам на фасадах шкіл та на житловому будинку:

- учаснику бойових дій Тарасу Березюку на фасаді СЗШ № 1 на вул. К. Трильовського, 17.

- учаснику бойових дій Назарію Пікулицькому на фасаді СЗШ № 1 на вул. К. Трильовського, 17.

- учаснику бойових дій Миколі Панченку на фасаді СЗШ № 23 на вул. Варшавській, 126.

- учаснику бойових дій Тарасу Дідуху на фасаді будинку № 2-В на вул. Науковій.

Додамо, на Львівщині на встановлення пам’ятних знаків загиблим захисникам України з обласного бюджету передбачили 3,8 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.