Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

балкон у Львові

Середа, 25 жовтня 2023, 15:01

У Львові виявили понад 13 тисяч аварійних балконів

балкон у Львові

У місті перевірили понад 60 тисяч балконів у житлових будинках, з яких 13 471 є у незадовільному стані.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на сьогодні районні комісії у Львові завершили обстеження 58 535  індивідуальних балконів та 7 148 балконів загального користування у багатоквартирних житлових будинках.

З них у незадовільному стані виявили 9 270 індивідуальних балконів і 4 201 балкон загального користування.

"Перевірка завершена. Обстеження проводили у будинках комунальної власності, де управителями є комунальні управляючі компанії. Обстежено 5 448 будинки, де є 58 535 індивідуальних балконів та 7 148 балконів загального користування. Найбільше зауважень до балконів у Галицькому і Личаківському районах, найменше до балконів у Сихівському районі" – заявила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

За її словами, до 23% квартир з індивідуальними балконами не вдалося потрапити всередину – це 13 470 квартир. Їх балкони оглянули лише зовні, однак комісія залишала інформаційне повідомлення власникам квартир про те, що балкон необхідно обстежити й пам’ятку з алгоритмом дій, як можна відремонтувати балкон.

"Балкони – це приватна власність. Тому мешканці зобов’язані пильнувати, щоб балкони були у належному стані. На сьогодні у Львові діє відповідна програма, що на умовах співфінансування: 80% коштів платить місто, а 20% мешканці, можна провести ремонт балкона. У середньому ремонт балкона коштує 60-100 тис. грн. З бюджету на цей рік виділено 10 млн 300 тис. грн для її реалізації" – пояснила Маруняк.

Станом на сьогодні до районних адміністрацій вже надійшло 192 звернення співвласників квартир, які готові до співфінансування ремонту балконів.

Нагадаємо, у серпні цього року депутати Львівської міськради затвердили програму, згідно з якою місто відшкодовуватиме львів'янам 80% вартості ремонту аварійного балкона.

Додамо, 13 серпня на вул. Під Дубом, 2 обвалився балкон квартири на четвертому поверсі, де в цей час перебував 43-річний власник житла. Чоловік загинув. Через це у місті розпочали обстеження балконів, які виходять на проїзні частини та тротуари.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.