Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

балкон у Львові

Вівторок, 5 грудня 2023, 12:00

У Львові продовжили термін подачі заявок на реставрацію балконів у пам’ятках архітектури

балкон у Львові

У місті до 31 грудня прийматимуть заявки для участі у програмі співфінансування реставрації балконів у будинках-пам’ятках архітектури.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У місті продовжили термін подачі заявок на реставрацію балконів на головних фасадах будинків-пам’яток архітектури до 31 грудня.

Програма передбачає реставрацію та ремонт балконів, еркерів, лоджій, які належать до житлових квартир, що є у приватній власності та розташовані на головних фасадах будинків – пам’яток культурної спадщини у Львові.

Як пояснили у ЛКП "Бюро спадщини", для участі необхідно подати спільну заяву від усіх мешканців, чиї балкони виходять на головний фасад, долучивши необхідний пакет документів. Якщо ж хтось з мешканців не погоджується брати участь у програмі, то до переліку документів слід долучити і письмову відмову.

Першочергово реставруватимуть ті балкони, заявки на які були подані у попередні роки і де вже є розроблена проєктно-кошторисна документація. Станом на сьогодні таких об’єктів є 12. На ще одному, 13-му, вже тривають реставраційні роботи – йдеться про 2 балкони на вул. Гоголя, 10. Закінчити реставраційні роботи заплановано у 2024 році.

Також наступного року реставруватимуть балкони на вул. Огієнка, 6, вул. Кирила і Мефодія, 29, де вже є відкорегована проєктно-кошторисна документація.

Зазначимо, програма співфінансування реставрації балконів у житлових будинках-пам’ятках архітектури була затверджена у 2019 році та діяла впродовж 2020-2021 років. Всього у Львові є 380 тисяч балконів, з них – 372 тисячі, що складає 98%, перебувають у приватній власності.

Нагадаємо, у серпні цього року депутати міськради затвердили програму, згідно з якою місто відшкодовуватиме львів'янам 80% вартості ремонту аварійного балкона.

Додамо, станом на середині жовтня цього року у місті перевірили понад 60 тисяч балконів у житлових будинках, з яких 13 471 є у незадовільному стані.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.